The Hospital of Central Connecticut Transforms Hartford Healthcare Outpatient Suites

The integrated design and construction team at The S/L/A/M Collaborative and S/L/A/M Construction Services has completed several outpatient suites on the first floor of Hartford Healthcare’s The Hospital of Central Connecticut in New Britain, Connecticut. The team worked with facility managers to budget, design and build the transformative project, which included a complete interior demolition and renovation of outdated spaces, all done within an occupied floor.

Meeting new urgent care satellite standards for interiors, SLAM renovated 3,600-square feet of former clinical space to create a new welcoming maternal fetal medicine suite that provides a reception and waiting area, and consultation, ultra-sound, exam and administrative rooms.  A new 1,800-square-foot spine center is connected to the fetal medicine suite and features a separate and transparent glazed vestibule entrance with reception and staffing stations, waiting, consultation and exam rooms, nurse stations and administrative offices. The new suite is designed with soft natural hues in wall and floor finishes, frosted glass panels, sliding barn-type doors, indirect cove lighting and accent furniture. The exam rooms feature soft light, minimal furniture and large wall monitors to view and share in patient-doctor interaction.

Adjacent to these two suites is a renovated 3,200-square-foot cardiac rehabilitation gym that was formerly clinical offices. The new patient-dedicated suite also offers prep areas, glazed work area, cardiac gym equipment room, work spaces, consultation room, storage and an existing data closet.

Photos courtesy of SLAM – Christa Maull©.

Tags: ,

Posted May 15, 2019

More Articles: