Subscribe Now

Keep up with the latest news with our magazine and e-newsletter free subscription
Subscribe to our E‑Newsletter

UMass Memorial Medical Center Modernization Project Reaches Milestone

WORCESTER, Mass. – The multi-phase MC2020 modernization project at the UMass Memorial Medical Center in Worchester, Massachusetts, has completed upgrades to major public spaces at the Memorial campus, including the new atrium in the Pathway, the main pedestrian artery that connects all major departments and spaces on the two public levels of the medical center.

The modernization project represents a total of 250,000 square feet and is designed by The S/L/A/M Collaborative and constructed by Consigli Construction Co., Inc. This phase of the renovation project provides upgrades to both interior finishes and spaces including corridors, department entries, wayfinding graphics and the chapel.

Multiple patient care units on all floors are being renovated to provide updated services, as well as refreshed rooms and team stations. These changes allow for more effective spaces, while respecting the hospital’s time, budgetary and logistical concerns. The first phases included major renovations to the west and south wing of the Memorial Medical Center.

In addition to renovations, medical education simulation spaces were developed to create an “academic hub” and provide nurses with a realistic teaching environment where collaboration and immersive learning intersect. New conference rooms are offered for seminars and larger meetings. A medical library is being provided, with both hard copy and electronic resources.

Rendering courtesy of The S/L/A/M Collaborative.

Tags: ,

Posted August 9, 2018

More Articles: